❈ Voetreflexologie ❈

Het woord 'reflexie' staat voor 'spiegel'. Het uitgangspunt bij voetreflexologie is dat ons hele lichaam in onze voeten weerspiegeld wordt. 

Het toepassen van een 'drukpuntmassage' op de reflexzones van de voeten is een natuurlijke en veilige manier om blokkades op te heffen en lichaam en geest terug in balans te brengen. Voetreflexologie zorgt er ondermeer voor dat afvalstoffen sneller het lichaam verlaten, het bevordert de bloeddoorstroming en de aanmaak van pijnstillende endorfines, vermindert stress enz... 

Voetreflexologie mag bij alle gezondheidsklachten toegepast worden. Enkel in geval van koorts is het aangewezen om de sessie uit te stellen naar een  later moment. Dit om het zelfgenezend vermogen van het lichaam niet te overbelasten.

Alhoewel het voornaamste effect van een voetreflexsessie een gevoel van heerlijke ontspanning is, wil ik waarschuwen dat bij sommige mensen in het begin ook minder aangename reacties zoals loomheid, veel plassen, hoofdpijn enz... kunnen voorkomen. Dit zijn normale reacties van voorbijgaande aard die aantonen dat het lichaam aan het ontgiften is. Veel water drinken is dan de boodschap!

Tip: Draag tijdens de sessie bij voorkeur losse en comfortabel zittende kledij, waarbij er gemakkelijk tot aan de knie kan gewerkt worden.