❈Visie

Gezond zijn is meer dan 'niet ziek' zijn. Als je gezond bent voel je je goed, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak.

Een 'milde' lichamelijke klacht is vaak een eerste signaal dat we uit balans zijn. Jammer genoeg zorgt onze hectische levensstijl er wel eens voor, dat we ons niet bewust zijn van dat 'alarmbelletje' in ons lichaam. Ook focussen we ons nog te vaak op het bestrijden van symptomen, zonder aandacht te hebben voor de oorzaak van onze klachten. 

Onze genetische aanleg kunnen we jammer genoeg niet beïnvloeden. Maar onderzoek wijst uit dat tot 80% van onze welvaartsziekten veroorzaakt worden door externe factoren zoals ongezonde voeding, stress, slaapgebrek, een gebrek aan beweging enzovoort. Ook onopgeloste negatieve emoties zijn blokkades die je immuunsysteem verzwakken en klachten kunnen veroorzaken.

Laat het nu net deze factoren zijn die zelfs de beste arts niet in jouw plaats kan veranderen. Deze zaken kan je zelf aanpakken. 

Als gezondheidsbegeleider is het dan ook mijn uitdaging om die boeiende puzzel van jouw unieke 'mens-zijn' samen te leggen tot één geheel en samen met jou te zoeken naar wat jij nodig hebt om het beste uit jezelf te halen.

Let wel: Geen enkele van de door mij aangereikte methodes vervangt een medische behandeling of medicatie. De methodes kunnen preventief of gelijklopend met een medische behandeling toegepast worden. Overleg met je arts in geval van twijfel.