❈ Voeding, supplementen en kruidenadvies ❈

"Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding". Deze stelling werd ruim 2300 jaar geleden door Hippocrates bedacht en is tegenwoordig nog steeds actueel. Steeds vaker wordt de link gelegd tussen gezondheidsklachten zoals darmproblemen, ADHD, depressie, vermoeidheidsklachten ... en verkeerde voeding.

Ik ben geen diëtiste, maar ik tracht mensen wegwijs te maken in een wereld van 'gezondheidshypes' en 'voedingsfabels'. Ook geef ik advies over welke voeding het meest aangewezen is bij jouw gezondheidsklachten.

Voor een optimaal resultaat kan het (zelfs voor wie gezond eet) aangewezen zijn om bijkomend vitaminen, mineralen en / of kruiden te gebruiken. 

Laat je hierbij steeds informeren door iemand met kennis van zaken om zeker te zijn dat je een ' goed opneembaar' supplement neemt dat bovendien combineerbaar is met reguliere medicatie (mocht je deze  nemen). Een gouden regel binnen de orthomoleculaire voedingsleer luidt immers als volgt: 'Het is niet wat je inneemt dat telt, maar wat je lichaam opneemt'.

Tip: Neem je reeds supplementen in? Breng dan zeker dan zeker de verpakking of bijsluiter mee zodat er kan nagekeken worden of het om goed opneembare stoffen  gaat. Ook kan het nuttig zijn om een recente bloeduitslag en / of bijsluiter van medicatie mee te brengen indien je die hebt.

Nota: er worden in de praktijk geen voedingssupplementen of kruidenpreparaten verkocht.